tirsdag 13. mars 2012

Lysbakken holdt en klok tale om fornyelse av SV


Audun Lysbakken holdt en klok og og usedvanelig god retorisk tale på SVs landsmøte. Fler sammenlikner han nå med Obama. SV skal fornyes gjennom en rekke forskjellige grep. Selv la jeg spesielt merke til følgende kloke forståelse i hans tale:

"
- Den store seieren for SV i det rødgrønne samarbeidet er ikke barnehagene, Lofoten og Vesterålen, slettingen av u-landsgjelden, tredelingen av foreldrepermisjonen eller de mange andre sakene hvor SV har fått gjennomslag for standpunkter vi før sto mer eller mindre aleine om. Det er riktignok disse sakene som er enkle å måle, og som media bruker til å fortelle om vi seirer eller taper.

Den store seieren er at avgjørelsene som preger framtidens Norge i dag tas i skjæringspunktet mellom Ap og SV, i stedet for i skjæringspunktet mellom Ap og Høyre. Over tid fører det til en samfunnsutvikling svært forskjellig fra alternativet. Det store nederlaget vil derfor ikke være om vi ikke får gjennomslag i enkeltsaker vi står aleine om. Det store nederlaget for oss er om høyresiden igjen får innflytelse – enten det er gjennom en regjering med Høyre og Frp, eller gjennom en Ap-regjering som samarbeider med høyresiden i mange saker. Vi sender derfor en veldig tydelig beskjed fra dette landsmøtet: å holde høyresiden arbeidsløs, gjennom å vinne en tredje rødgrønn regjeringsperiode er vårt mål."......

Auduns tale kan sees og høres på youtube her:
http://www.youtube.com/watch?v=u8m3r-iqLv4&feature=bf_prev&list=UU_PfNC5D8vchim4WCJKPzow&lf=plcp

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar