tirsdag 13. mars 2012

Privatisering er høyresidens drøm om Horten

De har nå vedtatt konkurranseutsetting av de kommunale pensjonene (KLP). Den Kommunale pensjonskassen i Horten vil ende på børsen om de får det som de vil.

Der hvor de ansatte og kommunen nå er eiere med forvaltning og samfunnsansvar som drivkraft, skal private storselskaper overta med profitt som drivkraft. Alle som har sett finanskrisen bre om seg vet hva dette handler om. Hvilket sjangsespill dette er, og hvilken mangel på samfunnsansvar private representerer.

I dag er KLP eid av kommunene selv. KLP kan vise til gode resultater og et overskudd pløyes tilbake til kommunene. KLP er en trygg forvalter av de ansattes penger og er ikke et kommersialisert, børsnotert selskap. Det er et selskap med samfunnsansvar, det blir eksempevis ikke invistert i klasebomber, porno, tobakk eller barneabeid. FNs vedtak etterleves. og det invisteres i grønne og samfunnsansvarlige fond.

KLP skal gi de ansatte trygghet og ser nødvendigheten av en berekraftig utvikling på en helt annen måte enn hva private er forpliktet til. De utøver solidaritet i praksis. Kommunen og ansatte har satt denne standaren.

Undertegnede har sittet i en lokal koalisjon hvor konkurranseutetting av KLP har blitt løftet opp som et tema/spørsmål. Som SVs gruppeleder var mitt svar krystallklart nei. Det ble også resultatet. Vi angrer slett ikke. Tvert om!

Dagens angrep på KLP og fellesskapet er ikke nytt og uventet fra høyresiden. De har foreslått dette hvert år. Nå har de makt og satt dette på dagsorden i Horten. Det betyr ikke at de har bred støtte fra folk til å gjøre dette. Tvert om, nå viler mye på den motmakt som kan settes inn for å stoppe dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar