onsdag 23. november 2011

Hopp ut av virkeligheten...bare prat pent..:)))

Høyresiden i Horten har gjort en stor feil i å bruke penger de ikke har. De kun antar at Horten skal kunne tjene på økt tilflytting. Inntektene skal komme på grunnlag av positivt omdømme. Positivt omdomme skal få flere til å flytte til Horten - sier de. Dette skal gi Horten økte inntekter.....Du verden, kjenner ikke Høyresiden til inntektssystemet?
Det er de samme økonomiske utfordringene for kommunen om det bor 28 000 eller 30 000 innbyggere her. Det er selve fordelingsnøklen fra stat til kommune som gjør at Horten kommer dårlig ut fra statlige overføringer. Det har bl.a. med antall personer i forskjellige aldersgrupper, størrelse på kommunen osv. Ikke hvor mange arbeidsplasser og personer det er her. Derfor tar høyresida fullstendig feil i å anta økte kommunale inntekter. Derimot vet jeg - i følge deres budsjett - at det blir 4 mill kr i økte utgifter for å lokke fler til å bo her. Høyresiden har rett og slett laget en papirkonstruksjon, hvor utgiftene er bankers mens inntektene er gambling - mild sagt.
Videre hviler denne luftige konstruksjonen på at deres skole skal bli budsjettvinner. Kan du snakke folk så lett bak lyset? Eller må de avsløre seg selv først?
Realiteten er at dette ikke vil kunne tilføre skolen 5 flate øre, men svekke kommunen med 4 mill kr - i en situasjon hvor de fleste budsjett er skåret til beinet for å komme raskt ut av ROBEK neste år..
På begynnelsen av 2000 tallet ble inntektsoverføringene til kommunene endret og Horten kom svært dårlig ut. Dette har SV og AP lokalt jobbet opp mot regjeringen for å forandre. 30 mill kr ekstra til Horten hvert år fra i fjor, var en synelig del av dette arbeidet.
For kommunen koster altså dette 4 mill blanke kroner etter 4 år. Inntektsiden av dette luftige tankevåset, har høyresiden faktisk beregnet til ca 25 millioner. woww.. for en butikk..! Slå den ..!!Skatteintektene fordeles av staten, ikke av kommunen. En krone ut, fem kroner inn...Hvorfor har ingen funnet på dette før:..:) Dette er feil tankegang og følgelig helt urealistisk.
br />
Budsjettet ser ut som et hopp ut av virkeligheten.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar