mandag 5. desember 2011

Jo, SV krevde Holtan aktivitetssenter

Joda, da SV og AP mistet sitt flertall for 4 år siden, og budsjettet begynte å gå minus igjen - da begynte fjerningen av SV-politikken. Med ett slag var SV ikke sååå viktig lenger for AP, men en sak overlevde den politiske hogsten; Holtanløkka aktivitetssenter. Nå pågår arbeidet.
Etter at Morten Borge forsvant, ble SV-gruppa halvert og fremsto mer som symbolsk kraft, men denne saken holdt. Alt annet som ble strammet inn i de siste 4 årene rammet SV mest av alle - til fordel for at AP ønsket seg fler ben å stå på - fra RV til FrP. Jeg skal kort nevne noen saker: - Gratis leierskole som vi innførte ble fjernet til stor protest fra ungdommen. - Barnetrygden til sosialhjelpsmottagere ble fjernet. SV hadde drevet saken fram i over 2 år. Eksperter på fattigdom blant barn så dette som et meget viktig virkemiddel vi hadde innført i Horten. Og videre, sosialkuratorer sto frem og skrøt av ordningen og hevdet at dette også ga en stor effektivitets-forbedring på Sosialkontoret.
To forsideoppslag fikk saken av Gjengangeren, og alt var kun skryt av ordningen. - 10 lærerstillinger ble fjernet, på tross av løfter om det motsatte. Forsterket innsats fra 4 klasse ble tatt ut. - Fair trade ble satt på dagsorden, men forsvant i mangel på prioritert oppfølging. - Natursentret ble foreslått fjernt. - Lindrende enhet skulle også vekk. - Opprydding i strandsonen gikk for tregt fordi miljøvernleder ikke fikk 100 proset stilling/fokus ti dette. - Det ble treg og famlete framdrift i barnehage bygginga. Dette bare for å nevne noe av konsekvensene av helse-overskridelsene og ROBEK-kutt, og som også Frp kunne støtte.
Likevel, det er enkelte prosjekt høyresiden ikke kan fjerne (men, privatisere). Noen av dem er Ny Kino, fotballbaner og nye kommunale barnehager og sykehjem, nytt rådhus og bedre ungdomsskoler. Og nå kommer Holtanløkka aktivitetspark...rett ved Holtanskolen. Den er myntet på innbyggerne i Holtandalen og skal inneholde forskjellige aktiviteter - sommer som vinter - og det skal være uorganiserte aktiviteter. Dette var den siste saken SV fikk flertall for gjennom forhandlinger sammen med reduserte kommunale avgifter som rådmann foreslo 50 prosent økning., men ble ca 38 prosent, fordi SV sa nei til slik dramatisk øking. (NB! I kommunestyret støttet Høyre rådmannen. Dette ville i praksis betydd større øking i året enn hva en gjennomsnittlig eiendomskatt på bolig hadde kostet.)
Holtanløkka aktivitetspark har til hensikt å bedre livskvaliteten til alle boende i området. Deter også et eksempel på hva høyrepartiene er i mot, men som de ikke klarer å ta fra oss, og som kommer mange til glede.
I 1998 poserte jeg for fotegrafen med krav om å omgjøre denne ørken til aktivitetssenter. Det var til nytte, nå kommer den!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar