mandag 29. oktober 2012

Hotell på Rustadbrygga?


«Flytegning» av et 4 etasjer høyt hotell plassert i by havna på Rustadbrygga var en vekker. Selvfølgelig er vi ikke oppe i luften når vi er i bysentrumshavna. Vi befinner oss på brygga, Fishland og den tidligere oppstillingsplassen – ja vi er på bakken. Nå må ikke iveren etter å «få gjort noe» i havna føre til grep de fleste vil angre.
Hotellet er ikke et spektakulært bygg med tanke på å trekke turister. Det er kun et hotell - på høyde med byens høyeste byggverk. Ser det slik ut fra luften...?

Få steder i verden bygger man store monumentale bygg som fjerner eller reduserer bykjernens utsikt mot fjorden. Store bygg blir lagt i bakkant. Slik som Sjøsiden kjøpesenter, Norlandia eller Hotell Horten Brygge. Slik er det over hele verden. Dette er klokt, fordi det er pent og flott med bred utsikt over hele fjorden – for alle.

La heller de som har søkt om utvidelse – Hotell Horten Brygge – få utvide der de befinner seg – i bakkant. Sett i stand det gamle Rednings museet til cafe og restaurant med kulturscene både ute og inne. Utvid gjerne i dette området – slik at det blir en sammenhengende krans rundt havna som ikke tar utsikten for alltid. Riv opp asfalten og beplant. Sett gjerne opp små bygg som kan selge fersk fisk, fiskeutstyr, cafe osv. , men, ikke slik at dette tar utsikten.

Begrunnelsen for at vi i SV tidligere foreslo bygging av Skagerak Akvariet var todelt. Det ene var for å dra veksel på fergetrafikken via en attraksjon/opplevelse. Det andre var at akvariet ikke stjeler utsikten vår – det er bygget ned - under vannet. Derfor er dette fortsatt et godt forslag.

Det er ikke vanskelig å se for seg hva et byggverk på størrelse med Sjøsiden kjøpesenter på Rustadbrygga kan bety. Det må ikke settes opp store byggverk som tar vekk utsikten og gleden av å være i havna. Byen må ikke bli lukket inne. Norsk Stål kan pakke ned sine byggverk når som helst. Et hotell blir stående der for «alltid».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar